Коли под наем в България. Онлайн резервация!

Ограничения на скоростта:

В Република България има следните ограничения на скоростта:

-населени места – 50км/ч.

-извън населени места - 90км/ч.

-магистрали -130 км/ч.

 

Глоби се налагат за следните нарушения:

-превишена скорост

-шофиране без предпазни колани

-шофиране след употреба на алкохол

-шофиране без включени къси светлини в периода 1 Ноември - 1 Март

-управление на автомобил без необходимите документи (свидетелство за управление, талон на автомобила, талон за технически преглед) гражданска отговорност, винетка.

-други нарушения по ЗДП.

 

Пътна мрежа:

Голяма част от пътищата на България са в добро състояние, което отговаря на Европейските изисквания, но не са малко и тези, които са осеяни с дупки и представляват опасност, както за автомобила, така и за хората. Когато пътувате по републиканската мрежа, бъдете внимателни, защото на много места липсват указателни табели.

 

Паркиране:

Внимавайте, когато паркирате – правете го само на определените за това места, защото в противен случай, това ще ви струва пари и главоболия. Може да паркирате до 2 часа на т.нар. синя зона. Някои паркинги имат индивидуална тарифа за престой.

 

Бензиностанции в България:

По-големите бензиностанции в България са OMV, Shell, Petrol и LUK Oil.

 

Важни телефонни номера:

112 – Спешна помощ

150 – Бърза медицинска помощ

160 – Пожарна

166 – Полиция

165 – КАТ - Автопроизшествия

  

Коли под наем в България

Savoy Rent a Car е една от водещите компании в България, предлагащи услугата "Автомобили под наем".  Вече 14 години фирмата предлага на своите клиенти:  нови автомобили на ниски цени от всички класове преференциални цени за дългосрочен наем и оперативен лизинг  безплатна доставка до летище София и адрес в София  доставка на автомобилите до всяка точка на България трансфери с квалифицирани шофьори www.savoyrent.com предлага бърз и лесен начин за онлайн резервация, както и няколко начина на плащане.  Независимо от целта на вашето пътуване ние ще осигурим автомобил отговарящ на вашите желания. Savoy Rent a Car Ви предлага и допълнителни отстъпки за лоялни клиенти, както различни партньорски програми:        Ако предлагате услуги в сферата на туризма и пътуванията, не се колебайте да се свържете с нас. Всички наши партньори - хотели, туристически агенции и др. получават комисион за всеки предоставен клиент. Като част от програмата можете да предоставите и банер, който да присъства в нашия уебсайт.     Ако сте фирма, и често се нуждаете от автомобили под наем, не се колебайте да се свържете с нас. Всички наши корпоративни клиенти получават допълнителни отстъпки и бонуси при наем на автомобил от нас.     Ако пътувате често и се нуждаете от автомобили под наем, не се колебайте да се свържете с нас. Всички наши редовни клиенти получават карта за отстъпка, която могат да използват всеки път, когато наемат автомобил под наем от нас.     Ако се нуждаете от кола под наем за дългосрочно ползване, не се колебайте да се свържете с нас. Savoy Rent a Car разполага с голямо разнообразие на автомобили, които може да наемете за голям период от време. При дългосрочни наеми може да се възползвате от нашите преференциални цени.

виж още
Полезни съвети при наем на автомобил

Ако ви се налага да вземете автомобил под наем, то в следващите няколко реда, ще ви дадем някой полезни съвети при неговия избор. На първо място, изберете автомобил, който да покрива вашите нужни. Не винаги, най-малкия автомобил, би бил най удачен за вас. Преценете броят на хората, багажа и разстоянието на което ще пътувате! По този начин ще избегнете неприятни моменти свързани с малкия размер на ползвания под наем автомобил. Второ – преценете какво допълнително оборудване би ви било необходимо. Може да се нуждаете от GPS, допълнителен багажник или детско столче. Заявете ги в самото начало, за да знаете колкото точно би ви струвал наема с тях. Трето – искайте крайна цена. Доста често, с чисто маркетингова цел, в обявената цена не са включени допълнителни такси, като такса амортизация, над определени километри. Така за обработка на документите, вземане или оставяне на колата, както и други подобни. Четвърто, проверете състоянието на гумите на колата, броните и стъклата. Тъй като доста често, компаниите за автомобили под наем, имат допълнителни такси при подобни проблеми, то най-добре е преди наемане на автомобила, да проверите дали всички те са в изправност. Проверете състоянието на гумите – дали грайфера е добър, дали нямат повреди по страничния борд, като ожулвания или издутини. Проверете дали по прозорците няма удари от малки камъчета, които в последствие може да се превърнат в процепи. Щетите по прозорците, се поемат от застрахователите, но е възможно да ви създадат проблеми при пътуването. Връщане на автомобила взет под наем – проверете какви са условията за връщане на автомобила. В какъв час трябва да го върнете. Има ли някаква специфика при връщането. Както и задължително проверете дали трябва да върнете автомобила с пълен резервоар! Някой компании имат допълнителна такса, ако не сте върнали автомобила зареден с гориво! Договор – необходимо е да прочетете внимателно всяка точка от договора! Запазете копие от него във вас, дори и след като сте върнали автомобила! Глоби – с подписването на договор за наем на автомобил, вие се ангажирате да заплатите всички глоби, наложени ви от КАТ и/или друг орган. Тъй като е възможно, известието за глоба да бъде изпратено до 2 месеца след нарушението, не се учудвайте, ако получите обаждане от компанията за автомобили под наем, с искане да заплатите задълженията си! След като направите резервация, запазете емайл-а с потвърждение! При проблеми с компанията, той може да ви послужи за предявяване на претенции! И не на последно място – управлявайте наетия автомобил внимателно! Освен, че това ще ви помогне да наемате в последствие, автомобили в добро състояние, ще ви предпази и от глоби и нежелани разходи!

виж още
Отзиви за нас и нашата работа

Получих картата с кода за активиране но като го въведа ми исписва-грешен невалиден имейл или код

Иван Стоянов

Easy online booking

You are only 2 steps away from booking the car of your choice. It's fast, simple, and easy, so enjoy the ride!

Free Airport Delivery

We provide a 24/7 FREE meet and greet service at the arriving hall of SOFIA AIRPORT with a sign with customer's name.

We guarantee

No hidden charges / Unlimited mileages  / Free delivery
All insurances included / All road taxes paid / Easy booking