Коли под наем в България. Онлайн резервация!

Условия за наем

Изисквания за наем и управление на автомобил

Клиентът трябва да притежава валидна шофьорска книжка най-малко от една година и паспорт или лична карта. За лица ненавършили 21 години се изисква допълнително заплащане. Моля, информирайте наш служител при резервацията.
 

Пътуване извън България
Ако желаете да пътувате извън България с нает от нас автомобил, е необходимо да направите предварително запитване минимум 2 дни преди датата на наемане.
Начислява се допълнителна административна такса 39 евро.
Савой рент-а-кар си запазва правото да откаже наем на автомобил извън България за определени автомобили или държави.
ВАЖНО: С автомобилите на Савой рент-а-кар НЕ е разрешено пътуване в следните държави: Албания, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина, Турция. 
 

Цената включва
Неограничен пробег
20% ДДС
Застраховка Гражданска отговорност с покритие на всички места в автомобила
Застраховка Автокаско - освобождаване от отговорност при щета/кражба
Винетка
Втори шофьор
Зимно оборудване
 

Цената НЕ включва
Гориво - изразходеното гориво по време на наема
Доставка и прибиране на автомобила в рамките на град София в извън работното време на фирмата - 24 Евро
Доставка и прибиране на автомобила в рамките на град София за договори по-малки от 5 дни - 12 Евро (безплатно при онлайн резервация)
 

Допълнително оборудване
GPS навигация - 3 евро на ден (максимум 30 евро)
Детско столче - 1 евро на ден (максимум 10 евро)
Детска седалка - 1 евро на ден (максимум 10 евро)
Допълнителна застраховка на гуми и джанти - от 4 евро на ден
WiFi интернет - 3 евро на ден (максимум 30 евро)
Пътуване в чужбина - 39 евро (еднократна такса)
Вериги за сняг - 2 евро на ден (максимум 20 евро)
Багажник/Ски-багажник - 5 евро на ден (максимум 50 евро)

 

Застраховки
Пълно Автокаско - освобождава клиента напълно от отговорност в случай на щета или кражба. Важи при предоставяне на документ за щетата/кражбата от КАТ/МВР и при задължителното връщане на документите и ключовете на автомобила. Не важи при нанесени щети по гуми, джанти, стъкла, шаси и интериор. Застраховката е включена в наемната цена.
Застраховка "Гражданска отговорност" -  в цената за наем на автомобила е включена застраховка "Гражданска отговорност", съгласно българското законодателство.
Допълнителна застраховка на гуми и джанти - покритие за щети нанесени по гумите и джантите на автомобила. Застраховката се сключва допълнително и не е включена в наемната цена.

 

Период на наемане
Наемният период се изчислява на базата на 24 часа.
Ако автомобилът не бъде върнат до 2 часа след предварително заявеното, се заплаща допълнително цената на автомобила за един ден.
 

Доставка на автомобил
Адрес / Хотел: Резервирания от вас автомобил ще бъде доставен на адреса посочен във вашата резервация.
Летище София: При наемане от летище, нашият представител ще ви посрещне в терминала за пристигане с табела с вашето име.  
 

Наем извънработно време
Възможно е да наемете/върнете автомобила в удобен за вас час, по всяко време на денонощието. 
При наемане/връщане на автомобил извън рамките на работното ни време, се прилага допълнителна еднократна такса в размер на 24 евро.
Работно време от 9:00ч. до 18:00ч.
*При онлайн резервация таксата ще бъде начислена автоматично от системата ни, в края на резервацията.
 

Доставки извън София / Еднопосочен наем
Ако желаете автомобилът да бъде нает/върнат в друг град /извън София/ ще бъде начислена допълнителна такса:

Пловдив +45 евро
Бургас +85 евро
Варна +120 евро 
Банско +45 евро
Боровец +35 евро
Слънчев Бряг +90 евро
Несебър +90 евро
Созопол +90 евро
Златни Пясъци +110 евро
Русе +65 евро 
други

 

Резервация онлайн на www.savoyrent.com
Лесно, бързо и удобно резервиране на кола. Само в 2 стъпки. 
1-ва стъпка – изберете период на автомобил
2-ра стъпка – изберете допълнителни екстри и попълнете лични данни

Имайте в предвид, че попълването на резервация не ви гарантира запазването на автомобил. 
След попълването на резервация, вие ще получите потвърждение от наша страна за наличността на този автомобил.
 

Условия на плащане
Савой рент-а-кар ви дава възможност да плaтите по няколко различни начина, в зависимост от вашето желание и възможност.
-в брой – при наемане на колата
-с кредитна карта – при наемане на колата
-онлайн - предварително с карта
-с банков трансфер - предварително
 

Депозит
При наемането на автомобила Наемателят е длъжен да остави депозит с кредитна карта. Възможно е и оставяне на депозит в брой (попитайте).
Депозита се освобождава при връщане на автомобила, след оглед за нанесени щети.
Лоялните ни клиенти ползват преференциални условия.
 

Гориво
Автомобилът трябва да бъде върнат със същото количество гориво, с което е нает. При липсващо гориво, клиентът трябва да го заплати при връщане на автомобила.


Анулиране на резервация
Ако по някаква причина желаете да анулирате предплатената си резервация на автомобил, вие моежете да го направите по всяко време. 

При предплатени резервации:
За резервации анулирани до 72 часа от началото на наемния период, за който са направени Савой рент а кар ще ви върне цялата сума по резервацията, с изключение на банковите такси и комисионни свързани с тази резервация, както и допънителни разходи свързани с резервацията (при едно еднопосочни наеми).

За резервации анулирани от 72 часа до 24 часа от началото на наемния период, за който са направени Савой рент-а-кар ще ви върне 50% от сумата по вашата резервация.

За резервации анулирани 24 часа и по-малко от началото на наемния период Савой рент-а-кар не възстановява суми. Същото се отнася и при резервации на които клиента не се е явил.

При резервации без предварително извършено плащане: Няма допълнителна такса
 

Защита на личните данни
Защитата на Вашата личност и неприкосновеността на Вашите лични данни са особено важно условие, с което ние се съобразяваме в деловите контакти. 
В тази връзка бихме искали да Ви информираме, какви данни се събират от нашата резервационна форма, и за какви цели се използват те:
Данните на клиента се използват единствено за по-доброто му обслужване.
За предотвратяване на измами, когато плащате с карта Visa или MasterCard, ние прилагаме най-добрите практики, препоръчани от Международните картови организаци:
- Картовите данни са защитени чрез SSL връзка между нашия сървър, и сървъра за плащане на нашата банка.
- Автентичността на вашата карта се проверява чрез въвеждане на CVV код.
В допълнение, за потвърждаване, като законен картодържател, платежния сървър поддържа системите на Visa и MasterCard - Veryfied от VISA и Mastercard код, за идентификация на картодържателя, в случай, че е регистриран да ги използва.
 Лични данни на клиента 
Когато попълвата вашата резервация, вие попълвате вашите данни като име, адрес, e-mail и телефон. Тези данни се използват главно, за да Ви се осигури добро обслужване и да бъдем в постоянна връзка с вас относно вашата резервация. Ако обявите, че сте съгласни с това,  ние ще използване Вашите данни и за да Ви изпращаме допълнително интересни информационни материали по пощата или e-mail. Разбира се може да оттеглите това разрешение – моля влезте във връзка с нас с помощта на формуляра.
Предоставяне на данните 
Савой рент а кар няма да направи Вашите лични данни достояние на трети лица. Вашите данни ще се ползват единствено като вътрешно-фирмена информация. Изключение правят случаите, в които тези данни са изискани от органи на КАТ и МВР при неспазване на закона за Движение по пътищата и Общото гражданско законодателство на Република България.
 

Връзка и въпроси към нас
Ако имате някакви въпроси или коментари, свързани с услугите, които предлагаме, моля свържете се с нас, чрез нашата електронна поща office@savoyrent.com или нашите телефони (+359 88) 723 94 83 ; (+359 87) 823 94 85 ; (+359 2) 962 19 41. Ние ще ви отговорим или свържем с вас до 24 часа.

Коли под наем в България

Savoy Rent a Car е една от водещите компании в България, предлагащи услугата "Автомобили под наем".  Вече 14 години фирмата предлага на своите клиенти:  нови автомобили на ниски цени от всички класове преференциални цени за дългосрочен наем и оперативен лизинг  безплатна доставка до летище София и адрес в София  доставка на автомобилите до всяка точка на България трансфери с квалифицирани шофьори www.savoyrent.com предлага бърз и лесен начин за онлайн резервация, както и няколко начина на плащане.  Независимо от целта на вашето пътуване ние ще осигурим автомобил отговарящ на вашите желания. Savoy Rent a Car Ви предлага и допълнителни отстъпки за лоялни клиенти, както различни партньорски програми:        Ако предлагате услуги в сферата на туризма и пътуванията, не се колебайте да се свържете с нас. Всички наши партньори - хотели, туристически агенции и др. получават комисион за всеки предоставен клиент. Като част от програмата можете да предоставите и банер, който да присъства в нашия уебсайт.     Ако сте фирма, и често се нуждаете от автомобили под наем, не се колебайте да се свържете с нас. Всички наши корпоративни клиенти получават допълнителни отстъпки и бонуси при наем на автомобил от нас.     Ако пътувате често и се нуждаете от автомобили под наем, не се колебайте да се свържете с нас. Всички наши редовни клиенти получават карта за отстъпка, която могат да използват всеки път, когато наемат автомобил под наем от нас.     Ако се нуждаете от кола под наем за дългосрочно ползване, не се колебайте да се свържете с нас. Savoy Rent a Car разполага с голямо разнообразие на автомобили, които може да наемете за голям период от време. При дългосрочни наеми може да се възползвате от нашите преференциални цени.

виж още
Исторически забележителности край Кърджали

If you book a rental car with us, we’ll make sure it’s ready for you to go. Including insurance and, in winter season, the suitable tyres. You’ll find that Bulgaria is easy to explore by car, in the last couple of years the roads have really improved and you should have no issues navigating the roads. The signs are in Cyrillic as well as Latin script, which makes it much easier for you. Besides, if you have a rental car, you’ll manage to see far more because public transport to remote corners is available, however it’s infrequent. With your rental car, you have all the freedom you desire. With pleasure we’ll help you prepare an itinerary so you can hit the road prepared!   It’s not such a long drive to Plovdiv and then Asenovgrad. It should take you about 2,5 hours from Sofia. Make sure to visit the Old Town of Plovdiv, where you find several ancient sites as well as good restaurants and cafes. In Asenovgrad, visit Asen’s Fortress and continue southeast towards Kardzhali. You’re in the northern part of the Rhodope mountains now. There are many villages but the forests are mostly uninhabited. It’s one of Europe’s last natural frontiers, an area mostly untouched by mankind. As you drive to Kardzhali, you can leave the main road to drive into some small villages and see how life is in these places. You’ll find traditionally built houses, mostly built of stone from the nearby area. The people still make a living in the same way they did hundreds of years ago. They sell their homemade honey or yoghurt and keep livestock. Nowadays plenty of people run a guesthouse to make it through winter.   Asen’s Fortress / Perperikon / Swallow Falls Pool   After leaving Asenovgrad, near the first villages off the main road, visit the Swallow Falls Pool (Водопад Лястовичи Вир). Find it in Google Maps. Then continue to the villages Oreshets, Vrata or Mostovo, high up into the mountains. There are plenty of guesthouses you can spend the night. The next morning, enjoy a hearty, homemade breakfast and why not take a walk over the hillsides? You can walk along the road and even get all the way in the direction of the village Tri Mogili. Or, find Skalnia kompleks Karadjov kamak in Google Maps and walk there. You’ll have a good view over the area. It’s time to get back down to the main road and head east to Kardzhali. Feel free to stop along the road or to visit any village. Then drive a bit farther east. You’re in the Eastern Rhodope mountains now. You shouldn’t skip Perperikon, one of Bulgaria’s most impressive ancient sites. At 15 kilometres north of Kardzhali and 470 metres altitude, the rocky hill is believed to have been a sacred place for the Thracians. At this place, traces of human activity dating back to 5.000 years B.C. were found.   Then you could stop by in Kardzhali, which is at 260 kilometres from Sofia. It has a unique position on the Kardzhali Reservoir and the Studen Kladenets Reservoir. Kardzhali has a typical center with streets lined with cafes and a city park. Then there’s the Kardzhali Museum of History. If you don’t feel like going inside, you can just visit the garden, which has 30 plant species that only grow in Bulgaria. The building was originally intended to function as an Islamic school but was never actually used with this purpose. It became a military facility and later on a campus linked to Plovdiv University. It was transformed into a museum between 1980 and 1983. The museum now has one of the richest collections in Southern Bulgaria, that includes many cultural and natural artefacts specific to this region.   Monastery Yoan Predtecha is on the southern bank of Arda river, which divides the city into two parts. The place was destroyed at some point in history and its ruins were only found in 1930. Then it was reconstructed in 2000. Artefacts found during the excavations at this place are on display in the Kardzhali Museum of History, mentioned in the previous paragraph. There’s another monastery in the south of Kardzhali that you could visit - The Assumption of the Virgin Monastery. The garden is beautiful in spring, with many flowers and blossoming trees. For this monastery, a color pattern of blue and yellow is used, typical for Middle Eastern Christianity.   As most cities in Bulgaria, Kardzhali is a very historical as well. It’s been inhabited from the Neolithic era. This era began around 15.200 B.C. and lasted until between 4.500 B.C. and 2.000 Kardzhali   B.C. However, the area around Kardzhali is more mountainous than, for example Stara Zagora, which is an ancient city as well. For that reason, this area was used for building fortresses high upon the mountain tops, so the enemy could be seen from afar.   Just 10 kilometres east of Kardzhali is the Monyak Fortress. Again, best is to find it in Google Maps. There is no actual fortress left on top of this hill, just the remains. Drive up with your rental car until you can go no further, park and hike the steep path up. It should take half an hour or so to reach the top. You have, arguably, one of the most stunning views in Bulgaria, all around you. You’ll see villages with several mosques dotting the countryside. This place is not that far from Turkey, it’s about a 130 kilometres from Kardzhali to the Turkish border by car. During the Ottoman era, Bulgaria changed radically and in over 500 years, many Turks lived all over the country. Especially so in the Southeast. Many left for Turkey after Bulgaria became an independent state. Still, Turkish is quite widely understood in Southeastern Bulgaria, depending on where you go though. In villages with mosques, you’ll likely come across some ‘Pomak’ people. These are the Bulgarian muslims, Pomaks make up about 220.000 of the complete Bulgarian population. The Balkans is a region of diversity and Bulgaria is no different. It makes the region fascinating to visit because each and every village has a culture of its own. Monyak Fortress Devil’s Bridge Arda River   Another one of Bulgaria’s highlights is the Devil’s Bridge (Дяволският мост). It was built in 1518. It’s about half an hour walking from the village of Dyadovtsi. The village Dyadovtsi is just a 38-kilometre drive from Kardzhali. In the village, you’ll see the very unfortunate effect of what depopulation does to the countryside. Many people left for the big cities or abroad for future perspectives, meaning that many houses are left without inhabitants. On the positive side, people are starting to see the immense potential Southeastern Bulgaria has for tourism. Guesthouses are opening, village squares are slowly being renovated and with the influx of more visitors, the future should be good. The nature is stunning and wild. You’re in a remote corner of the European Union. A unique place that will certainly last in your memory. As you approach the Devil’s Bridge, you’ll find that it’s well maintained and, depending on the season, that it has a unique atmosphere. It’s a place where you find peace, you’re truly surrounded by nature here. If the wind doesn’t blow and the water is still, you can capture perfect pictures with the reflection of the bridge in the water. Autumn is probably the best time to visit, with a slight chance of rain however. The colours of the trees, the clear water of the Arda river and the sight of the arched bridge probably make this one of Europe’s most scenic places. Historically, the Devil’s Bridge is part of the ancient road connecting the Thrace region with the Aegean coast of Greece. It crosses the Arda river.   By the way, you can even visit the source of the Arda river, in the village of Arda. It’s on the Greek border. If you have the time to drive there all the way from Kardzhali, you’ll get a good impression of the Southern Rhodope mountains. From this point on, you can either head back north or west to reach Sofia. You can easily see more of the Rhodope mountains on your way back, there are several roads you can take. For example past Chepelare and Asenovgrad or Pamporovo and Devin, or even Dospat and Batak. These places are all described in this separate post about the Western Rhodope mountains (http://savoyrent.com/en/exploring-the-rhodope-mountains-blog2176.html).   by Leon de Leeuw Website: https://www.leondeleeuw.net/ Youtube: Visit Read more fantastic stories about Bulgaria: https://www.leondeleeuw.net/travel-bulgaria

виж още
Отзиви за нас и нашата работа

Friendly staff, easy communication, clear conditions and attractive prices. As simple as that

Ognian Timchev

Easy online booking

You are only 2 steps away from booking the car of your choice. It's fast, simple, and easy, so enjoy the ride!

Free Airport Delivery

We provide a 24/7 FREE meet and greet service at the arriving hall of SOFIA AIRPORT with a sign with customer's name.

We guarantee

No hidden charges / Unlimited mileages  / Free delivery
All insurances included / All road taxes paid / Easy booking